Enginar Yapraklarının Sırrı

Nisan 2, 2009

105Enginarların koca yapraklarını temizlerseniz işte bu fotoğraftaki gibi yeşil saplar kalıyor geriye.  Bunları güzelce yıkayıp pırasa gibi doğrayıp, zeytinyağında soğanla kavurduğunuzda çok lezzetli oluyorlar! Belki sizin aranızda bu yemeği halihazırda bilenleriniz vardır. Biz birkaç hafta önce pazarda enginar sapları satan bir amcadan öğrenmiştik ve ondan beridir de bahçe sınırımızdaki bu gevrek saplardan birkaçını kesip akşam yemeği yapıyoruz.

Reklamlar

3 Responses to “Enginar Yapraklarının Sırrı”

  1. ilgi genc Says:

    Bu saplarin ustundeki kalin kismi bicakla siyirip, icinde kalan kutur kutur sulu kismi tuzla ovaladiktan uzerine limon sikip yemeli. Yanliz bicak ile siyirdiktan sonra acikta bekletmemeli hemen tuketilmeli, zira cok kisa bir sure sonra (yaklasik 30 dk icerisinde) o kutur kuturlukten eser kalmamakta. Yani onceden hazirlanilip bi kenara koyulacak bir raki mezesine donusememekte. Ama tabikide bunlardan bir isirik alip rakidan bir yudumluk miktari dil ustunde cevirmenin ve kizaran aksam gunesinin denizden yuzune ufledigi hafif ruzgar ile damagi sogutmanin enfes olmadigi anlamina gelmiyor.

  2. sineksekiz Says:

    biraz daha detay istiyoruz tarifte: bütün bir sapı mı tuzluyorsun yoksa küçük küçük doğradıktan sonra mı tuzla ovuyorsun?
    akşam güneşi ve deniz kokulu rüzgar zaten halihazırda.

  3. ilgi genc Says:

    Yazdiktan sonra farkettim.. Sizdeki kisimlar yapraklarin ayiklanmis saplari .. ama benim bahsettigim etli kisim onlarin icinde de olabilir. Ama asil bahsettigim yer, enginarin artik cicegimidir meyvesimidir onun sap kismi.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: