Kara Bakla

Nisan 19, 2009

1242 ay kadar önce yan bahçeye ekilen baklalar kıvama geldi. Bu baklalar bildiğimiz baklaya göre daha küçük. Bodrum’da bu tipe “kara bakla” deniyor, bildiğimiz uzunca olana ise “börek bakla”. Dün küçük bir yayınevi toplantısı sırasında, masadan kalkıp kalkıp biraz kara bakla toplamıştık. Bu akşam Bodrum usulünce pişirmeyi deneyeceğiz, bakalım nasıl olacak. Öğrendiğimiz kadarıyla tarif şöyle:1251
Üstünden ve altından kesip, kenar kılçıklarını da ayıkladığınız baklaları içinde biraz un bulunan bir kap suya atıyorsunuz. Baklalar bir kenarda böyle beklerken, iki soğanı küçük küçük kesip, bir kısmını tenceredeki zeytinyağının üzerine bırakıyorsunuz ve kalanını da elinizdeki baklalara göre, bir kat bakla, bir kat soğan olucak şekilde ayarlayıp, üzerlerine de unlu suyu ekleyip, pişmeye bırakıyorsunuz. İşte bu kadar..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: