Soğan Çiçekleri

Haziran 6, 2009

184
Bahçedeki soğanlardan bazıları top top beyaz çiçekler açma yolunda hızla ilerliyor. Bu çiçeklenen saplar diğerlerine göre çok daha sert, bu yüzden ne kadar uzasalarda toprağa doğru eğilmiyorlar. Koparması da zor, bir bıçakla kesiyorsunuz. Ama soğanın bu çiçekli bölümleri inanılmaz lezzetli oluyor. Öyle ki pazardaki bazı köylü tezgahlarında özel olarak satıldığını görebilirsiniz. Bugün arkadaşlarımız Damla ve Anıl’la beraber çiçeklenmiş soğanlarımızın saplarını ve delicesine açmış onlarca kabak çiçeklerinden bazılarını koparıp yumurtayla kavurmasını yaptık. İnanılmaz lezzetli oldu. Ektiğiniz bir bostanınız olmayabilir ama yerel pazarlara giderseniz şu muhteşem üçlü aklınızda olsun; soğan çiçeği, köy yumurtası ve kabak çiçeği.

Reklamlar

3 Responses to “Soğan Çiçekleri”

  1. bidost Says:

    kabak çiçeğinin dolması da inanılmaz lezzetli oluyor. akşam saatlerinde kısa bir süreliğine açanda toplanıp yapılıyor. evet AÇANDA

  2. sineksekiz Says:

    Bir sonraki bölüm kabak çiçeği dolması olsun o zaman!

  3. surdurulebiliryasam Says:

    inanmiyorum sizeeee, cok ozendim, afiyet seker olsun! :)
    kabak ciceklerinden dolma yapmistim bi kez ben de, gercekten muthis olur, mutlaka deneyin…
    hepinizi optum, filiz


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: