Reçel Yapıyoruz

Ağustos 12, 2009

275
Bahçede dallarından lezzet ve sağlık sarkan ağaçlardan ikisinin meyvelerini topladık dün. Erikler genç bir ağaçtan çıktıkları için dalları boyumuza yakındı, toplaması zor olmadı. Karadut içinse akrobasi gerekti. Ahşap merdiveni dayadık önce, sonra sık dalların arasından üst kısımlara tırmandık. Ağaçta 2 kişi güle oynaya, çoktan kırmızıya dönmüş ellerle dutlara dadandık. 1 saatin sonunda kan kırmızısı dutlar kabımızı silme doldurdu. Bugün işte bu  kurşun eriklerinden ve karadutlardan reçel yapacağız Filiz ve Cana ile beraber. Detaylar ve tarifler pek
yakında.
276

Reklamlar

6 Responses to “Reçel Yapıyoruz”

  1. nalan cantav Says:

    filiz sabah çatırt diye çatlattı zaten bizi.
    ne keyif toplamışsınız, ellerinize sağlık.
    afiyet,bal,şeker olsun :)

  2. sineksekiz Says:

    keşke reçel tencerelerini hep beraber kaşıklayabilsek :)

  3. nalan cantav Says:

    ah şimdi bu beni benden aldı.
    hem de sabah sabah :))))))

  4. surdurulebiliryasam Says:

    valla reçeller süper oldu, şekerli, elma sulu, pekmezli, her türden deniyoruz :)
    filiz

  5. özlem Says:

    Özellikle elma sulu ve pekmezlinin tariflerini merakla bekliyorum. Emeğinize sağlık.)

  6. sineksekiz Says:

    Merhaba Özlem Hanım,
    Şu anda son tencere reçeli yapıyoruz. Hele bir bitsin, kavanozlar dolsun sonra hiç vakit kaybetmeden şeker kullanmadan reçel yapmaya dair bütün öğrendiklerimizi detaylarıyla paylaşacağız, merak etmeyin.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: