Yeniden Kullanıma Giren Eski Bakır Kaplar

Eylül 20, 2009

327
Daha önceki yazılarda geçti mi hatırlamıyorum ama Sinek Sekiz’liler Ankara ve Bodrum arasında kısa süreliğine ikiye bölündü. Bu kısa aranın sebebi ise benim -İrem’im ben- teslim etmem gereken bir tezimin olması. Bu sebeple ben Ankara’daki mekanımızda okuyup yazıyorum, Ege ise Bodrum’da Şehir Yaşamı için Sürdürülebilir Yaşam Kılavuzu adlı kitabımızın çevirisini yapıyor. O yüzden web günlüğümüzde bu tez süresi boyunca hem Ankara hem de Bodrum’dan yazı ve fotoğraflar yer alacak, şaşırmayasınız.
Ve işte ilk fotoğraf! Restore edilmiş eski bir Ankara evi olan mekanımızın avluya bakan penceresinden. Pencerenin önünde parlayanlar,  babaanneden kalan 60 senelik yoğurt kaplarımız.  Ne zamandır mutfak dolabının üzerinde dekor niyetine durmaktalardı ama sonunda geçenlerde kalaylatmaya götürmeye vakit bulabildik. Bu yüzden gururla sergiliyoruz kendilerini.
329
Bu arada aklınızda olsun; bir zamanlar Ankara’nın alışveriş merkezi konumunda olan Kale, Çıkrıkçılar Yokuşu, At Pazarı gibi yerlerde hala eski zanaatleri sürdüren ustaları bulmak mümkün. Bizim kalay işlerimizi yapan yaşlı dede de Kale civarındaki bakırcılardan biriydi mesela. Ananelerden, babanelerden kalan bakır kapkacaklarınızı şehrinizdeki / kasabanızdaki eski zanaat merkezlerindeki ustalara emanet edip yeniden kullanıma sokmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Gerçekten çok güzeller ve bir o kadar sağlamlar.
>> küçük bir not: anketimizden haberdar olmayanlar, cevaplamayanlar üç yazı aşağıya baksın!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: