Damla’nın Doğal Kabak Cipsleri

Eylül 22, 2009

331
Sevgili arkadaşımız Damla, üye olduğu Güneşköy Kooperatifi‘nden yaz boyunca gelen kabakların fazlalarını değerlendirmek için süper bir yöntem bulmuş. Geçen gün Ankara’da olmamızı fırsat bilip uğradığımız evinde bu yöntemle yaptığı cipsleri tadıverdik; çok doğal, inanılmaz hafif ve lezzetliydiler. Nasıl yaptığını sorunca Damla’dan şöyle bir tarif geldi:

Kabakları kesebildiğiniz kadar ince kesin, 3mm gibi mesela. Sonra hepsini altına bir tülbent sererek, bulabildiğiniz boş, geniş  ve mümkünse güneş alan bir yüzeye yanyana dizin ve tuzlayın. 3-4 gün sonra tersini çevirip diğer yüzlerini de tuzlamayı unutmayın. Yaklaşık bir hafta sonra
 kabaklarınız, tuzun da etkisiyle bütün sularını bırakmış, kurumuş olacaklar ve bir kağıt kadar incelecekler. Bundan sonra hepsini kaselere koyup atıştırmak üzere evinizin dört köşesindeki sehpalara dağıtabilirsiniz.

İşte bu kadar! Buyrun size yağsız, katkı maddesiz, ağızlarda eriyen cinsten bir cips. Tadına gerçekten inanamayacaksınız, mutlaka deneyin.

Reklamlar

3 Responses to “Damla’nın Doğal Kabak Cipsleri”

  1. Eda Says:

    Süper! Kesinlikle deneyip sonuçları bildireceğim!

  2. Yasemin Says:

    Vay canina, hic aklima gelmez. cok enteresan bir yontem, ama kabak cok severim, mutlaka deneyecegim.


  3. Aaaa ben de güneşköy’lüyüm yaklaşık 100.000 senelik =) Damla kim? Eylül’de ordayız:) Bekleriz.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: