Sobada Demlenen Çay, Isınan Taşlar

Kasım 20, 2009


Akşamları sobalar yanıyor artık buralarda, Ege kıyılarında bile. Bahçenin yazın budanan dallarından, çamların dökülen kozalaklarından olan kışlık yakacağımız hazır. Ateşi yakmadan önce üzerine iki şey koymayı unutmamak gerek; demlemek için çay, ısınsın diye taş. Sobada yavaş yavaş demlenen çayın içine bergamut, mandalin ya da limonun kabuğundan kesip koyuyoruz biraz, inanılmaz bir rayiha veriyor. Taşları ise çok uzun süre ısılarını muhafaza ettiklerinden sobanın üzerinde tutuyoruz. Sıcacık, yuvarlacık taşları alıp ayak ucumuza, yastık kenarına koymak çok keyifli oluyor.

Reklamlar

One Response to “Sobada Demlenen Çay, Isınan Taşlar”

  1. beste Says:

    evde sobam olmasa da, bir suru tasim var henuz ne yapacagimi bilmedigim. Bugun bir tanesini dolmalarin ustune koydum agirlik olsun, diye o artik dolma tasi:)


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: