Labadalı Gözleme

Aralık 20, 2009

Labada, toprakta kendiliğinden bitiveren lezzetli ve besleyici bir ot. Anadolu’nun birçok yerinde olduğu gibi, burada yani Ege kıyılarında da bolca bulunuyor. Tijen İnaltong’un çok sevip faydalandığımız Bir Ot Masalı kitabında da yer verdiği labada, karabuğdaygillerden geliyor ve kuzukulağıyla da akraba, ince yapraklarından çeşit çeşit yemek yapılıyor.

Bizim bahçede, özellikle ekin ekilen yerlerin yakınlarında çokca olduğundan gördüğümüzde toplamadan geçmiyoruz.
Bu sabah yağmurlardan sonrası mantarlarının merakıyla çıktığımız kısa bahçe turundan, elimizde bir demet labadayla döndük ve kahvaltımızdaki gözlemeye katık ettik hepsini. Mevsiminde çıkan otları, sebzeleri yemek “gerekli” derler ya, aslında kendinize hediye vermek gibi..

Reklamlar

2 Responses to “Labadalı Gözleme”

  1. burçe beril Says:

    Ellerinize sağlık Sevgili İrem: )

  2. damla Says:

    afiyet olsun.
    evet her mevsimin otu ayri guzel, hatta: mööööö!


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: