Defter Atölyesi’nde Neler Oldu?

Mayıs 2, 2010


Anlatın bakalım neler oldu; Buket, Caner, Pınar, Neslihan, Begüm, Duygu, Egle, Zehra, Neşe.. Bodrum’daki hazırlıklardan başlayarak tüm fotoğrafların olduğu albümü facebook sayfasına ekledik, haberiniz olsun. “Sinek Sekiz Yayınevi” diye arayın, gruba eklenin, sizdeki fotoğrafları da ekleyin. Neşe’den ayrıca video kaydını bekleriz..

5 Responses to “Defter Atölyesi’nde Neler Oldu?”

  1. buket Says:

    dün eve gelir gelmez arkadaşıma bi defter yaptım… turuncu renkli ve petibör gibi kenarları olan bişi.. 2 gündür sürekli hadi deftere yazalım, aman defteri unutmayalım şeklinde yaşıyoruz…en önemli olayımız oldu defter.. çok çoook güzeldi workshop nasıl yapsak da devamını getirsek bilmiorum =) ama şunu anladım bu iş evde tek başına olmuo her eve bi irem lazım

  2. damla Says:

    ne guzel gecmis, bizim sehre de gelsin bu altolye, hadi kurusehre de

  3. damla Says:

    bizim sehrimize de gelir umarim bu guzel atolye

  4. kutludamla Says:

    Muhteşem bir tarif ve yazı! Fotograflarsa iki boyutlu bir şeyin iştah açıcı olabileceği son kertede…

    Acaba şeker kullanmadan nasıl güzel bir turunç reçeli yapılabilir?

    Meyvenin geri kalanı, içi/posası ne yapılabilir konusu benim de aklıma takıldı. Kısa bir araştırma ve sonuçlar;

    – Meksikada tüm meyve tuzlanıp, biberlenip yeniyormuş. Belki kabukları soyulduktan sonra ince ince dilimlenerek kurutulup o haliyle yenebilir veya bazı yemeklerde denenebilir. Özellikle balık, kırmızı et ve zeytinyağlılar gibi mesela? Buharda ve yavaş pişenlerde ilginç olabilir gibi geldi bana.

    – Pasifik adalarında meyvenin posası çamaşır ve saç temizliğinde kullanılıyormuş. Zanzibar ve Pemba adalarında da yerleri ve pirinçten (brass) eşyaları temizleyip parlatmak için kullanılıyormuş. Cilt temizleyici tonik olarak kullanmak da mümkün. Çinliler hazımsızlığa çare olarak kullanmışlar kendisini.

    – Miğde yanması, iskorbüt, hazım problemleri, sindirim sistemine dair türlü problemler, iştahsızlık, tedaviye dirençli deri mantar enfeksiyonları, huzursuzluk ve daha nice rahatsızlık için kullanılmaktaymış meyve ve içi.

    Kimi kaynaklarda kerametin daha çok kabuk ve yapraklarda olduğu yazıyorsa da -asit ve yağ oranının görece yüksekliği nedeniyle-, gerisini de denemekten zarar gelmez.

    Teşekkürler tarif için!

    Kaynaklar;
    http://www.hort.purdue.edu/newcrop/morton/sour_orange.html
    http://www.drugs.com/npp/bitter-orange.html
    http://www.peacehealth.org/kbase/cam/hn-3935005.htm

  5. kutludamla Says:

    yanlış yazıya mesaj :(


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: