Tenekeden Roka Saksısı

Haziran 4, 2010

Yiğit ve Cemile’ye uğradık geçen gün. Cemile mis kokulu, en doğalından sabunlar yapar, Yiğit şahane fotoğraflar çeker, upuuzun makinası pinokyonun burnu gibidir :)
Bu teneke saksı Yiğit ve Cemile’nin verandasında duruyordu. Ah nasıl basit ama cin bir fikir! Eski tenekelere yeni işlevler kazandırıp çokça kullanıyoruz buradaki ahali olarak; ama çoğunlukla dik halde. Cemile ise yan yüzeyini kesmiş tenekenin ve rokalarına saksı yapıvermiş. Tenekenin derinliği gayet yeterli, içindeki toprak ise eskiden ineklerin bağlı durduğu yerden yani güzel gübreli; daha ne olsun!
Eğer şehirde yaşayıyorsanız siz de yapamam olmaz demeyip mutfak pencerenizin önünde -eğer güneş alıyorsa- kolaylıkla roka, maydanoz, taze soğan yetiştirebilirsiniz. Deneyin, görün, yiyin!

3 Responses to “Tenekeden Roka Saksısı”

  1. Ashley Says:

    Annemin rokaları daha çıkacaklarda göreceğiz :) O kadar ısırgan tohumundan sadece bir tanesi mi çıkar ? Çıktı :D Büyüyür ve salon bitkisi gibi gözümüz gibi bakıyoruz annem üzülmesin diye :D

  2. sineksekiz Says:

    Isırgan genelde yabani olarak biter, saksıda da yetişir elbette ama… Saşırdık, ısırgan tohumunu nereden buldunuz acaba?
    Acaba bahsettiğiniz roka mı? Eğer öylese tamam :)

  3. Ashley Says:

    Isırgan tohumunu annem praktikerden aldı. Fotosunu çeker koyarım. Biz egeliler çok severiz kavurmasını ve salatasını .Ankara’ya geldik şaşırdık pek yeşillik yiyeni göremeyince. Allahım annemin okulu 31 haziranda bitiyor ve geliyoruz aydın’a didime ne kadar çok heycanlıyım. Balık limon ve RRROKAA ,ısırgan kavurası sarmsaklı yoğurt üstüne, semizotu ekşilemesi deliriyorum sanırım


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: