Kesilen Saçlarınızı Lösemili Çocuklar için Geri Dönüştürmek

Ekim 20, 2010

Kesilen saçların da geri dönüştürülebileceğini ve çöpe gitmek yerine ihtiyaç duyan birine, hem de bir çocuğa faydalı olabilecek hale getirilebildiğini biliyor muydunuz? Açıkcası biz bu yaza kadar böyle bir şey duymamıştık, ta ki düğün zamanı Gümüşlük’te toplanan arkadaşlarımızdan biri, Ayşegül, saçını kestirene kadar. Ayşegül upuzun kıvırcık saçlarını Nazlı’ya, evlerinin önünde kestirip Gümüşlük sahiline geldiğinde bize şöyle demişti: ‘Lösemili çocuklara peruk yapılmasını sağlayan gönüllü kuruluşlar var. Saçlarımı kestirmeden önce toplayıp atkuyruğu yaptım, sonra kesildi, kalan parçayı zarfa koydum. Saçlarımı lösemili yüzünden kel kalmış bir çocuğa peruk yapılması için göndereceğim.’
Biz birkaç haftaya kadar biri upuzun öteki kısacık iki kişiydik. İrem Çağıl (yani ben) saçlı, Egemen Özkan ise keltoş. Ama şu anda ikimizin de  ensesi açık.
Son on beş yılımı uzun saçlı olarak geçirdikten sonra, bir anda kısa saçlı olmaya karar verince aklıma Ayşegül’ün söyledikleri geldi. Saçlarımı bağlayıp öyle kestirdim, kalan kısmı göndermek için sakladım ve bu faydalı fikri sizinle paylaşmaya karar verdim.
Lösemili çocuklara peruk yapma işini üstlenmiş birkaç gönüllü kuruluş var. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de bu konuyla ilgilenen bir aracı yok ama yurdışındakiler şunlar:
http://www.wigsforkids.org/
http://www.locksoflove.org/
Eğer bir gün saçlarınızı kestirmeye karar verirseniz aklınızda olsun.

7 Responses to “Kesilen Saçlarınızı Lösemili Çocuklar için Geri Dönüştürmek”

  1. nermin Says:

    çok güzel bir paylaşımda bulunmuşunuz. bende ilk defa sizden duydum.türkiyede benım gıbı bunu bilmeyenlerin çok olduğunu düşüyorum sürekli bu konuyu hatırlatırsanız faydası olcaktır.
    bu arada sizde saçınızı güle güle kullanıın yeni halinizide görmek isterim cesaret verirdi.

  2. sineksekiz Says:

    faydalı olduysa ne mutlu!
    yalnız tam da sizin söylediğiniz sebeple, uzun ve kısa saçlı fotoğraflı halimi eklemiştim siteye. Yazının solunda en alttaki şu andaki mevcut durumdur :)

  3. nermin Says:

    aa pardon nasıl görmedim :)çok yakışmış saçlarınız.Şunu rahatlıkla söleyebilirm size kısa saç çok yakışıyor sakın uzatmayın hatta az dahada kestirseiz bile olur onunda yakışacağına eminim desme çokmu olur:)
    Etkinlik güzel ama bunu nasıl duyarablirz bende katılabilirm yakında sizede,ama bunu yaymak baya zor olcak sanırm ne dersiniz?


  4. […] This post is about to recycle your cutted hair to become wigs for children with leukemia. Amazing post by Sinek Sekiz. […]

  5. Ahmet Says:

    Çok güzel bir davranış inşallah sizler gibi insanlar çoğalır. Facebook da grup kurarak belki daha fazla yardım toplayabilirsiniz.

  6. gülşan çekin Says:

    merhabalar saçlarım şimdilik kısa ama uzadığında bağış yapmam ve çevremdeki insanları yönlendirebilirim yardımınızı bekliyorum istanbul- bağcılarda ikamet ediyorum iyi günler

  7. ahmet küçüksönmez Says:

    bende saçlarımı göndermek istiyorum
    bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz


Yorum bırakın