Maçka’da Sebze Hasadı

Temmuz 15, 2010

Bodrum’a dönmeden önce İstanbul’daki son günümüzü bostanımıza ayıralım dedik. Bilenler biliyor, bilmeyenlere kısa özet geçelim: Maçka’yla Nişantaşı arasındaki Dimitrie Cantemir Parkı içinde Can Altay’ın küratörlüğünde düzenlenen bir sergi kapsamında bir “kent bostanı” oluşturmuştuk. Organik kompost ve bahçe toprağı karışımına organik ve yerli türleri ekiştik.  Mayıs’tan itibaren gün be gün büyüyüp geliştiler. Ve Temmuz ayının ortasına geldiğimizde baktık ki neredeyse küçük bir orman yaratmışız! Yükseltilmiş yatakların içinden serpilen mısırların boyu neredeyse 2,5 metre;  yukarıdaki fotoğrafta öndeki bitkiler domates mesela, uzunluğunu ve gelişkinliğini görüyor musunuz?
Etraftan öğrendik ki sebzelerin talibi çokmuş. Gelenin gidenin domatesleri koparıp yediğini duyunca pek sevindik doğrusu. İstanbul’un göbeğinde giderayak sebze hasadı yaptık bir de; bamya, domates, biber, patlıcan, mısır topladık; parkta dondurma satan gençten bir çocuğa hediye ettik sonra..

2 Responses to “Maçka’da Sebze Hasadı”

  1. Berceste Says:

    Bamyalar Ingiltere’de yedigimiz Hindistan’dan gelenler kadar kooooocaman olmus :P (Bamya degil mi onlar, gozler beni yaniltabilir cunku!) Bu sicakta sulak yerde buyumusler anlasilan!

  2. yaşın Says:

    ben bu çalışmanızı biliyordum hasat edilmeden bitti çalışma sanıyordum ne kadar sevindim gecikmeli de olsa hasadı yapabilmiş olmanıza……


Yorum bırakın